Geschiedenis Hijman Glas

Familiebedrijf met ruim 80 jaar ervaring in glas

In 1934 opgericht door Jan Hijman

Jan Hijman begint rond 1920 als vertegenwoordiger voor de firma De Wolf en handelt in glas. Jan weet wat hij waard is en kiest in 1934 om voor zichzelf te beginnen en besluit Hijman Glashandel N.V. op te richten aan de Nieuwe Haven. Naast glas worden er ook verf en aanverwante artikelen verkocht.

Specialisten in glas

Als de leeftijd hem dwingt de zaak uit handen te geven is schoonzoon Theo Kouwenhoven de aangewezen opvolger. Hij laat de naam Hijman Glashandel bestaan want deze is inmiddels een begrip geworden. Het bedrijf heeft zich verder gespecialiseerd in glas.

Verhuizing naar de Rijswijkseweg

Wanneer de Nieuwe Haven tegen de vlakte gaat verhuist Hijman Glashandel naar een opvallende winkel met handige werkplaats aan de Rijswijkseweg. De zoon van Theo, Peter Kouwenhoven, bouwt de zaak steeds verder uit.

Klaar voor de toekomst

Inmiddels werkt Berry Kouwenhoven ook in het bedrijf en neemt in 2004 de leiding over van zijn vader Peter. Het pand aan de Rijswijkseweg knelt aan alle kanten waardoor er in 2011 gekozen wordt voor een modern pand aan de Cort van der Lindenstraat 15 op het bedrijventerrein Plaspoelpolder. Deze locatie beschikt over kranen, machines en alle ruimte voor de grote voorraad en ruime werkplaats.

Op basis van een fraaie historie, waarin alle kennis en ervaring in glas wordt verzameld zijn wij klaar voor de toekomst. We hopen u binnenkort te verwelkomen als klant. Heeft u vragen? Stel deze via het getoonde reactieformulier of bel direct: 070 - 399 61 06.

Vraag het dé glashandel en glaszetter van Den Haag e.o.

Aanhef *

Direct contact

Wij helpen u graag snel en vakkundig. Bij glasschade staan onze mobiele teams 24/7 voor u klaar! 

070 - 399 61 06

Gecertificeerd glasbedrijf

Sinds 1934 hét vertrouwde adres voor al uw glas!
24/7 Glasservice:070 - 399 61 06