Glas-in-lood

Karaktervol en klassiek glas

Gekleurd glas in een loodlijst

Glas-in-lood vertelt een eigen verhaal. Het is een ruit bestaande uit stukken gekleurd glas samengevoegd in een loodlijst. Dit karaktervolle raamwerk zien we veel in klassieke en monumentale gebouwen als kerken, kastelen, heren- en landhuizen. Maar het is als stijl ook heel goed toe te passen in moderne bouw.

Glas met een glad of gewelfd oppervlak

Glas-in-lood wordt onder andere gebruikt in (tussen)deuren, paneeldeuren, schuifdeuren en koepels. Daarbij heeft u dan de keuze uit glas met een glad of met een gewelfd oppervlak. De laatste variant levert een authentiekere uitstraling op. Ook werken we met gebrandschilderd glas voor extra details. Het levert telkens weer een andere lichtspeling op en tekent de creatieve waarde van het glas-in-lood.

Glas-in-lood isoleren

Met voorzetramen kunnen we glas-in-loodramen ook isoleren. Nog mooier is de moderne mogelijkheid om glas-in-lood extra hoge isolatiewaarde mee te geven en tevens te conserveren. Dan plaatsen wij oud of nieuw glas-in-lood tussen de bladen van dubbel glas. Naast de isolatie levert deze methode ook de nodige bescherming van het waardevolle glas-in-lood op, tegen weersinvloeden en verontreiniging.

Vakmanschap in glas-in-lood

Of het nu gaat om restauratie of om nieuw glas-in-lood, de methode en het materiaal vragen om het uiterste vakmanschap. Hijman Glas beheerst dit ambacht tot in de puntjes. Neem contact met ons op voor meer informatie via het getoonde reactieformulier of bel direct: 070 – 399 61 06

Offerte aanvragen

Vraag het dé glashandel en glaszetter van Den Haag e.o.

Aanhef *

Direct contact

Wij helpen u graag snel en vakkundig. Bij glasschade staan onze mobiele teams 24/7 voor u klaar! 

070 - 399 61 06

Gecertificeerd glasbedrijf

Sinds 1934 hét vertrouwde adres voor al uw glas!
24/7 Glasservice:070 - 399 61 06